9.7.2009

מתכון לאורז

לפניכם מתכון שבעצם איגדתי מ-4 או 5 מתכונים שונים שמצאתי באינטרנט.
ככה אני עושה את האורז כל הזמן והוא יוצא לי מעולה.
אני אומר מראש, הכנת האורז היא עניין שלוקח זמן וסבלנות אז כדאי למצוא עיסוקים תו"כ.
ישנן הרבה שיטות להכין אורז, אפילו בצורה מהירה של חצי שעה.
אני אוהב להשקיע באורז ולכן אני נהנה ממנו הרבה יותר כשאני אוכל...

מתכון אורז לסושי
ל-1-2 סועדים

כוס ושני שליש אורז (בכוס רגילה של 220 מ"ל)
כוס ו-3/4 מים
4 כפות חומץ יפני לסושי
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח

· שוטפים את האורז בתוך סיר עם מים (או בתוך מסננת בתוך סיר) כ-4-5 דקות, עד שהמים הופכים
לצלולים (כל העמילן יורד מהאורז).
· מוציאים את המסננת עם האורז ומוציאים את כל המים מהסיר.
· שמים בתוך הסיר כוס ושני שליש של אורז, כוס ו-3/4 מים. המים אמורים להיות כ-סנטימטר+ מעל גובה האורז.
· משרים את האורז במים כ-30 דקות.
· אין צורך להחליף מים. שמים את הסיר על אש בינונית עד גבוהה עד למצב שיוצאים

אדים ו/או בועות בין המכסה לסיר.
· (עדיף להשתמש במכסה זכוכית ככה ניתן לראות את מצב המים והאורז בסיר)
· מורידים את האש לאש הכי קטנה ומבשלים כך עוד 12-15 דקות.
· לאחר הזמן של הבישול באש הקטנה, הגיע הזמן לבדוק שכל המים התאדו ונספחו באורז. במידה והרמתם את המכסה ועדין יש מים, סוגרים את המכסה ומחכים עוד 2-3 דקות עד לספיחה מלאה. בעקרון אפשר לראות אם יש מים אם משתמשים במכסה שקוף.


שימו לב: אסור בכל תהליך הבישול על האש הגבוהה/קטנה להרים את המכסה! האורז סופח את האדים!

· פותחים את המכסה ו"חותכים" את האורז קצת לאורך הסיר כדי לתת לאורז קצת אוויר.
· סוגרים את המכסה בזווית כך שישאר פתח קטן ומשאירים למשך 30-25 דקות על מנת שיתקרר לטמפ' החדר.
· בינתיים לוקחים סיר קטן ושמים בו: חומץ 4 כפות, סוכר 2 כפות, מלח 1/4 כפית).
· מערבבים עם כף עץ עד שהסוכר והמלח נמסים ומתלכדים על אש בינונית-גבוהה.
· מעבירים את האורז לכלי פתוח ומערבבים אותו קצת כדי שיתאוורר. לאחר מכן שופכים את תערובת הנוזל על כף העץ בצורה של ספירלה על האורז. לא חובה להשתמש בכל התחמיץ שהוכן. אם אתם מרגישים שאתם כבר מטביעים את האורז בתחמיץ אך תשימו יותר על האורז.
· מנופפים עם מניפה על האורז על מנת להוציא את כל האדים (אפשר להשתמש במאוורר).
· ממשיכים לערבב ולחתוך את האורז תו"כ שמנופפים עם המניפה.
· ברגע שמרגישים שהאורז התקרר, מכסים את הכלי עם מטלית בד.

ירקות: מומלץ תו"כ ההמתנה לחתוך את הירקות לרצועות (בדגש על רצועות כדי שנוכל לסדר אותם ברול בצורה נוחה). אם חותכים אבוקדו אפשר לטפטף עליו טיפות של לימון וזה ימנע את החימצון של האבוקדו (יהפוך לשחרחר...)

יש אנשים שטוענים שלאו דוקא האורז הוא המרכיב העקרי בסושי אלא התחמיץ... אני טוען ששניהם. התחמיץ נותן לאורז את הברק והטעם המיוחד אבל אורז שהוא רך/קשה מידי או עיסתי פשוט לא יהיה טעים גם אם התחמיץ הוא הכי טוב בעולם...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה