9.7.2009

כותרת ראשונה בהחלט... כלים לסושי (חובה וגם לא חובה)

את כל הכלים הבסיסיים שצריך להכנת רול סושי פשוט אפשר למצוא כמעט בכל חנות עם אוכל/ציוד מהמזרח או לחילופין בטיב טעם. אני אישית קונה בטיב טעם כי פשוט יותר נוח לי להגיע לשם.


כלים/מזון חובה:
מחצלת במבוק (לגלגל את הסושי) מחיר: כ-7 ש"ח
אצות ים (נורי זה השם היפני) מחיר: כ-8 ש"ח
אורז יפני לסושי (אורז שנקרא באנגלית short grain rice) מחיר: כ-18 ש"ח לקילו
סלמון לסושי או טונה אדומה (לא חובה באמת לצמחוניים אבל ישדרג לכם את הסושי)
ירקות כגון: אבוקדו, בטטה, עירית, מלפפון
רוטב סויה (אני משתמש ב Yamasa) מחיר: כ-15 ש"ח
*אבקת ווסאבי מחיר: כ-15 ש"ח
*ג'ינג'ר כבוש מחיר: כ-10 ש"ח
חומץ אורז מחיר: כ-17 ש"ח
סוכר
מלח

*מבחינתי הם תוספת חובה לסושי :)

כלים/מזון שהם לא חובה:

קערת עץ עגולה
משטח הגשה יפני מעץ או צלחות הגשה לסושי
רוטב טריאקי
מיונז יפני פיקנטי
תוספות לסושי: טופו, טמאגו (חביתה יפנית, יוסבר בהמשך), פטריות שיטאקי, שרימפס
פאנקו (שבבי לחם מטוגנים להכנת סושי מצופה)

אלה הכלים הבסייסים ביותר שבלעדיים לא יהיה אפשרי להכין את הסושי...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה